Imagini video cu momentul în care VÂNTUL PUTERNIC smulge acoperişul unei şcoli din Teleneşti

Embed:

Vântul face ravagii în satul Mîndreşti din raionul Teleneşti. Acoperişul unei şcoli a fost distrus de furtuna de vânt violent.

Potrivit unei înregistrări video făcute de un martor ocular din sat, puterea vântului în Teleneşti a atins valori înspăimântătoare, încât a reuşit să sugrume acoperişul unei şcoli.

Din video se poate observa cum jetul puternic de vânt ridică în aer carcasa acoperişului, iar mai multe elemente din construcţie sunt luat de fluxul de aer. 

PUBLIKA.MD amintește că meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de vânt pentru astăzi în toată ţara. Pe arii extinse se vor menține intensificări ale vântului nord-vestiс în rafale de până la 65-80 km/h.

Recent Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat astăzi Cod Galben de poluare a aerului. Motivul stării alarmante ar fi răspândirea prafului şi a materialului antiderapant, spulberat de vânt şi transport, care poluează semnificativ aerul şi pot afecta organele sistemului respirator şi sistemul cardio-vascular al oamenilor.

PUBLIKA.MD recomandă oamenilor din zonele în care vântul a atins cote monstruoase să rămână în case, până condiţiile meteorologice se ameliorează.

Citeşte şi COD GALBEN de poluare a aerului la Chişinău şi Bălţi. Vântul răspândeşte cantităţi mari de praf în atmosferă


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu