Imagini video care au revoltat internetul. O copilă, plină de sânge, ar fi fost bătută de părinții adoptivi

Embed:

 

Caz revoltător în raionul Călăraşi. O fetiţă de şase ani a fost snopită în bătăie de femeia în grija căreia se afla. Scena a fost filmată de sora micuţei, în vârstă de 13 ani, iar imaginile au fost postate pe o reţea de socializare de mama fetelor, care, în prezent, se află la muncă în Israel.

Din imaginile video se vede cum fetiţa este plină de sânge, iar pe fundal se aude o femeie care strigă. Mama victimei spune că a plecat la muncă peste hotare acum un an şi jumătate şi a lăsat cele patru fiice în grija unei familii.

"Ei au primit această casă. Ea nu este a lor. Le-a oferit-o cineva, tot biserica, ca să aibă grijă de copii. Ei au mai luat alţi copii de pe la asistenţa socială. Mai au încă patru copii în grija lor. Păreau o familie foarte bună. Nu servesc alcool şi era tare liniştită. Nici nu m-am aşteptat să fie aşa ceva."

Pentru că avea grijă de copii, familia primea lunar până la şapte mii de lei. Despre chinul prin care trec copiii ei, mama a aflat recent. Tot ea i-a spus fetei mai mari să filmeze totul pentru a oferi dovezi autorităţilor.

"Ele tot îmi spuneau că le bate. Adică ele deodată nu-mi spuneau pentru că se temeau, nu ştiu. Ele au fost două săptămâni la o cumnată în Soroca şi acolo ea a vorbit cu ele. Şi încet, încet ele s-au dat şi au spus. O spus că le bate, că îşi bate joc şi eu i-am spus fetei când se duce acolo şi să filmeze", a spus mama copiilor.

Asistenţii parentali au recunoscut că au fost violenţi şi că nu este prima dată când au bătut copiii.

"M-am enervat foarte mult că erau hainele, puse într-un morman, astupate aşa cu un ştergar şi un pic de dezordine în cameră şi asta m-a înfuriat, am coborât şi nu m-am mai putut controla, nu m-am dat seama."

"Când te provoacă aşa de tare ştiţi, cât de puternic nu ai fi, orice om are slăbiciune."

Femeia spune că regretă cele întâmplate.

"Eu ştiu că am greşit foarte mult şi îmi pare rău, credeţi-mă că eu nu mă simt bine, oricum timpul nu-l pot da înapoi."

Oamenii din sat spun că ştiau că femeia este violentă faţă de copii, însă nu s-au implicat.

"- Fata mea este într-o clasă cu .... Ea îi spunea, iată pe mine mă bate, numai să nu îi spui mămicăi tale să îi spună doamnei Raia. Asta a fost cu un an în urmă.
- Atunci când aţi auzit nu aţi încercat să vă implicaţi, să îi spuneţi profesoarei, doamnei?
- Vezi, când te implic, iată, ştie toată Moldova şi toată Europa."

Una dintre vecine spune că şi fiica ei a fost pedepsită de această femeie, pentru că a făcut o şotie.

"Când a venit înapoi, fata mi-a venit, a doua zi mi-a spus că iată, aşa m-a pişcat de faţă tanti Raia. Eu nu am putu să îi spun nimic că, mă rog."

Alţi localnici spun că au rămas şocaţi când au văzut imaginile apărute pe internet.

"E fată cumsecade, nu beau."

"Deja are vreo doi ani de când lucrează, dar n-am, nu ştiu de ce s-a întâmplat acest caz."

Pe lângă cei trei copii ai lor, familia mai îngrijea încă şapte. Este vorba despre cele patru surori şi încă trei copii, rămaşi fără îngrijire părintească. Primarul localităţii spune că a mai fost un caz când familia a fost violentă.

"Noi, când am venit prima dată, am discutat cu ei şi am spus că trebuie să fie educaţi normal, fără să aplice violenţa. Am crezut că aşa şi o să fie, dar, după cele spuse de ei acum, doamna nu s-a putut reţine. Eu cred că noi o să fim împotrivă ca să mai fie luaţi copii, cu toate că condiţiile de trai sunt foarte bune", a spus ALEXEI ZATIC, primarul localităţii.

Cazul a ajuns în atenţia poliţiei. Fetiţa a fost investigată de medici şi, în funcţie de gravitatea leziunilor, asistenţii parentali vor fi pedepsiţi conform legii.

 

 

 

Lasă un comentariu