IMAGINI ULUITOARE cu lacul roz care îi fascinează pe turiștii din toată lumea

Culoarea neobișnuită a unui lac din Australia atrage turiști din toată lumea. Care este explicația științifică a acestui fenomen?

Hutt Lagoon e un lac roz apărut lângă o mică localitate de pe coasta de vest a Australiei, Gregory. Așezarea ridicată pe o limbă de pământ care desparte oceanul albastru de laguna roz este gazda tot mai multor turiști care vin în fiecare an să vadă cu ochii lor această curiozitate a naturii.

Lacul sărat a capătat această culoare datorită unei alge cu un conținut ridicat de caroten, Dunaliella salina. Folosită în industria alimentară pe post de colorant alimentar, aceasta este și o sursă bogată de vitamina A. Laguna Hutt Lagoon găzduiește cea mai mare fermă de microalge din lume, cu o suprafață de 250 de hectare. 

Cu o lungime de 14 kilometri și o lățime de 2,3 kilometri, lacul are nuanțe diferite de roz, roșu, iar uneori acestea se transformă în galben și albastru.

Kristina Makeeva, o pasionată de fotografie din Moscova, a călătorit până acolo și a postat pe Instagram o serie de imagini splendide cu lacul roz din Australia. 

"Visam de ceva vreme la lacul roz și s-a dovedit mai frumos decât în visurile mele (...). Cu sarea roz de pe mal care strălucea precum zăpada arăta ca o pictură abstractă transpusă în realitate. Natura și culorile au făcut ceva magic în acest caz", a povestit pentru Bored Panda autoarea acestor imagini, citează eva.ro.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu