IMAGINI UIMITOARE. Celebrul robot Sophia a făcut primii paşi şi a încântat publicul cu câteva mişcări de dans (VIDEO)

Embed:

Cel mai mare târg de electronice din lume şi-a deschis porţile la Las Vegas. Dacă pentru LG startul nu a fost cel mai fericit, celebrul robot Sophia a primit un cadou mult-aşteptat - un corp. Cuvântul de ordine al ediţiei de anul acesta a târgului este "integrarea", în special între sistemele inteligente dintr-o casă, dar şi între maşină şi şofer.

LG a prezentat un robot care ar trebui să integreze şi să coordoneze aparatele electrocasnice inteligente din casă. Demonstraţia a fost, însă, un eşec răsunător, după ce robotul a ignorat mai multe comezi ale directorului de marketing, scrie Realitatea.net.

Celebrul robot Sophia făcut primii paşi la târg şi chiar a încântat publicul cu câteva mişcări de dans. 

Nissan a prezentat publicului un sistem care citeşte gândurile şoferului, anticipează ce acţiuni va lua acesta şi ajută vehiculul să reacţioneze mai bine la comentzi. Şeful acestui proiect este un inginer român. 

Tot în domeniul vehiculelor inteligente, o companiei din China a prezentat un proiect ambiţios - BAITON CONCEPT, despre care susţine că este primul vehicul intuitiv. Maşina va fi lansată în 2019 şi va porni de la 45 de mii de dolari. 

De departe, însă, aparatele electrocasnice şi roboţii pentru casă au fost cei care au făcut furori. Samsung a prezentat un televizor gigantic, supranumit "Peretele", care îşi poate micşora sau mări diagonala. Iar o companie americană a prezentat un aparat care poate împături rufele. Acesta ar urma să fie disponibil pe piaţă anul viitor şi va costa aproape 900 de dolari. 

Printre starurile târgului se mai află un airbag care te apără de lovituri, dar şi un robot franţuzesc simpatic, ce încurajează empatia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu