Imagini spectaculoase pe malul lacului Ontario: Vântul, gerul şi precipitaţiile au "împodobit" locuinţele. Proprietarii, îngrijoraţi

Mai multe case au fost acoperite de gheaţă pe malul lacului Ontario din SUA. Priveliştea este superbă, dar consecinţele acestei sculpturi naturale se vor resimţi odată cu creşterea temperaturilor.

Proprietarii sunt extrem de îngrijoraţi:

"Vântul bătea foarte tare şi era foarte greu să ies prin faţa casei, dar cel puţin după cum arăta casa din spate, mi-am dat seama că avem probleme. Când gheaţa va începe să se topească, ne temem că va pătrunde în interior şi va distruge casa", a spus Jason Perrz, proprietarul unei alte "case de gheaţă".

Potrivit unui alt proprietar, cauza acoperirii caselor cu gheaţă este cantitatea mare de apă din lac, care a împroşcat pereţii şi acoperişurile, iar gerul a desăvârșit această operă de artă.

"Când am venit aici, nu-mi venea să cred că gheaţa a ajuns în faţa casei şi în jurul ei. Cred că principala cauză este creşterea nivelului apei din lac", a spus Maureen Whelan, proprietara "casei de gheaţă".

Din interiorul caselor, priveliştea spre lac este blocată de gheaţă. Localnicii spun că nu au mai văzut un asemenea fenomen în ultimii 85 de ani. Pe alocuri, în faţa unor case, gheața are peste un metru grosime.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu