Imagini șocante filmate la o fermă din Anglia. Păsările arată ca-n filme de groază (VIDEO)

Curcani cu „malformații îngrozitoare” au fost descoperiți de o asociație pentru protecția animalelor la o fermă de păsări din Marea Britanie, care livrează carne pentru unele dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din Regat, scrie The Independent.

În imaginile filmate în secret apar curcani care abia pot să meargă, cu penele căzute și pielea la vedere. Păsările par să fie bolnave și în suferință. Potrivit activiștilor pentru drepturile animalelor de la Surge, care au filmat imaginile, păsările bolnave sunt atacate de curcanii sănătoși. Curcanii trăiesc în această fermă între opt și 26 de săptămâni înainte să fie trimiși spre abator.

Compania a declarat că a trecut anul aceste printr-un amplu proces de audit, în urma căruia nu au fost identificate probleme. Acesta a fost comandat după ce reprezentanții companiei au văzut aceste imagini, în luna martie. Însă Surge vrea să atragă atenția asupra legilor „inadecvate” pentru protecția animalelor care există în Regat. Pe de altă parte, reprezentanții fermei se apără spunând că imaginile au fost editate și spun că își reproșează doar faptul că nu a identificat și înlăturat la timp păsările bolnave.

Cei care au filmat imaginile povestesc că au văzut cum multe dintre păsări și-au pierdut penele. Surge crede că acest fenomen este cauzat de stres, probleme de sănătate și rănile cauzate de luptele dintre păsări. Toate acestea vin pe fondul condițiilor în care păsările sunt crescute, într-un spațiu prea mic.

Ed Winters, vice-președintele Surge, a declarat că păsările suferă de „malformații îngrozitoare”.

Experții britanici sunt de acord cu această teorie. Aceștia explică cum păsările devin șchioape sau, mai grav, picioarele lor se frâng sub propria greutate. Astfel, curcanii nu mai pot să meargă sau chiar să stea în picioare, au dureri cumplite și nu mai ajung la mâncare sau apă.

Teoria este confirmată și de Compassion in World Farming, care subliniază și faptul că păsările șchioape sunt victime sigure, predispuse la agresiune. În plus, gunoiul umed de pe jos și aerul plin cu amoniac duc la „plăgi dureroase la nivelul pielii și picioarelor și la probleme respiratorii și de vedere”.

Cu o cifră de afaceri care depășește 500 de milioane de lire sterline, Faccenda este una dintre cele mai mari business-uri private din Marea Britanie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu