IMAGINI ŞOCANTE. Elevul care a umilit şi bătut o profesoară, reţinut de poliţie

Incidentul s-ar fi petrecut marţi, la sfârşitul orei de educaţie civică, fiind implicaţi elevi de clasa a VIII-a. Profesoara nu este lăsată să plece din încăpere şi este umilită, în timp ce unul dintre elevi filmează scena. La incident participă mai multe fete şi băieţi, dar nimeni nu intervine pentru a opri scena.

În urma imaginilor apărute în presă, Inspectoratul Școlar Județean Teleorman, România a luat declarații atât de la profesoara agresată, cât și de la elevi și părinții acestora. Elevii se vor alege cu mustrare scrisă și cu media scăzută la purtare, conform cu Statutul Elevului, scrie Digi24.ro.

"Aşa cum prevede legislaţia la ora actuală, cea mai aspră sancţiune este mustrare scrisă şi scăderea mediei la purtare sub 6. Decizia o va lua Consiliul profesoral. Am înţeles că, la nivelul clasei, Consiliul Clasei a propus media 4 la Purtare. Toţi vor primi sancţiuni, diferit, în măsura în care au greşit", spune inspectorul general.

Profesoara de educație civică nu a depus plângere penală la poliție și va continua să predea la clasa cu probleme. "Ea are contract acolo cu angajatorul, care este şcoala. Şcoala nu îi poate desface contractul de muncă oricum. Deocamdată, va rămâne să predea acolo", confirmă şeful IŞJ Teleorman.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu