Imagini sfâşietoare în Bergamo. Zeci de sicrie sunt aduse zilnic la crematoriul din localitate

Embed:

Imagini sfâşietoare în Bergamo, cel mai afectat oraş din Italia de noul coronavirus. Zeci de sicrie sunt aduse zilnic la crematoriul din localitate, care lucrează fără întrerupere de câteva săptămâni. Din cauza riscului sporit de contaminare, toate ceremoniile funerare sunt organizate fără participarea rudelor îndoliaților.

Pentru că zilnic sunt înregistrate zeci de decese în Bergamo, pentru înmormântări şi incinerări au fost făcute liste de aşteptare.

Situaţia este deja critică, dar numărul persoanelor contaminate continuă să crească. Spitalele din oraş sunt arhipline, iar doctorii - suprasolicitați. În una dintre instituţiile medicale din Bergamo, 20 la sută dintre internişti şi asistente s-au infectat de la pacienţi, chiar dacă poartă echipamente protecţie.

"Peste 500 de asistente medicale şi medici au contractat boala."

Directorul spitalului susţine că în fiecare zi, în instituţie ajung noi bolnavi. Pentru că nu mai sunt locuri în saloane, au fost instalate paturi pe holuri.

"Avem 80 de pacienţi care se află la Terapie Intensivă. 66 dintre ei sunt conectaţi la aparatele de respiraţie artificială."

Luca Lorin povesteşte că în pofida efoturilor colosale pe care medicii le depun, zilnic COVID-19 provoacă noi decese. Aşa cum există risc major de contaminare, rudele nu sunt lăsate să-şi ia rămas-bun de la răposaţi.

"Ştim că în această perioadă de epidemie, singura modalitate ca să salvăm rudele pacienţilor este să nu le permitem să intre în contact cu ei."

Singurul gând care îi mai ţine tari pe medici este că într-o zi totul va lua sfârşit.

"În fiecare zi ne rugăm ca numărul celor contaminaţi să scadă. Deocamdată, însă, asta nu se întâmplă. "

Italia este cea mai afectată ţară din Europa de noul coronavirus. Până acum, acolo au fost înregistrate în jur de 40 de mii de persoane contaminate, iar aproximativ 3000 dintre ei au murit. Doar miercuri au decedat 475 de bolnavi.

loading...

Lasă un comentariu