Imagini inedite cu fermierii din Australia cum dansează pe străzi după ce a plouat (VIDEO)

Embed:

Cele mai abundente ploi înregistrate în ultimii trei ani au căzut weekendul trecut în anumite regiuni de pe coasta estică a Australiei, spre bucuria fermierilor şi a crescătorilor de animale, deşi, cel mai probabil, aceste precipitaţii nu vor fi suficiente pentru a contrabalansa pe deplin efectele negative ale secetei severe care a afectat în ultimii ani producţia de cereale din această ţară.

Biroul de Meteorologie din Australia a anunţat că în anumite zone din statul New South Wales precipitaţiile au fost de aproape 100 mm în cursul zilei de duminică.

Ploile au fost întâmpinate cu mare bucurie în oraşe precum Bourke, aflat la 800 de kilometri nord-vest de Sydney, unde oamenii au început în luna aprilie să extragă şi să consume apele subterane locale, scrie digi24.ro.

Apa subterană, denumită şi „apă de foraj”, este uneori contaminată cu minerale sau substanţe chimice, întrucât acel flux de apă se infiltrează prin depozite acvifere aflate sub scoarţa terestră.

„Această ploaie atât de necesară va aduce atât de necesara alinare şi multe zâmbete pe feţele oamenilor din întregul ţinut”, a declarat Oliver Gordon, un locuitor din Bourke.

Lasă un comentariu