Imagini incredibile de la o nuntă. Mireasa are doar 11 ani, mirele dublu. Cei doi sunt verișori primari

Nunțile tradiționale din mediul rural din Iran păreau un obicei în declin. Căsătoriile aranjate n-au dispărut în totalitate.

Un filmuleț de la o astfel de nuntă, care a avut loc pe 26 august, în localitatea Bahmaei, în provincia Boyer-Ahmad, arată lumii cum o fetiță de doar 11 ani a fost obligată să se mărite cu verișorul ei primar, un tânăr de 22 de ani. Pe film se vede cum „mullah”-ul, cel care oficia căsătoria, l-a întrebat pe ginere dacă va plăti, conform tradiției, pentru mâna fetei. Acest „bir” se numește „mahr”.

Ginerele a plătit 14 monede de aur și 50 de milioane de tomani, adică aproximativ 9.000 de euro, a notat Observer. În conformitate cu sharia, legea islamică, mirii trebuie să-și rostească apăsat consimțământul. „Mullah-ul” a întrebat-o pe mireasă. „Fatima, ești de acord să te căsătorești cu Milad Jashani?”. Mireasa a răspuns ferm: „Cu permisiunea părinților mei, da!”.

Mirele a spus și el un „Da” apăsat, astfel că au devenit soț și soție. Un procuror a desfăcut căsătoria, dar părinții vor s-o refacă! Articolul 1041 din Codul Civil Iranian stabilește vârsta căsătoriei la 13 ani pentru fete și la 15 ani pentru băieți, dacă au acordul părinților lor. Dar dacă familiile vor să se căsătorească o fiică care are 12 ani sau mai mică cu un băiat de 14 ani sau mai mic, pot cere unui judecător să-i declare „maturi intelectual”, suficient pentru căsătorie.

Lasă un comentariu