Imagini dramatice! Sute de delfini, sacrificaţi pe o plajă din Insulele Feroe (VIDEO)

Scene înfiorătoare au fost surprinse în Insulele Feroe, acolo unde mai mulți localnici au sacrificat nenumărați delfini pe plajă, într-un ritual ce datează din secolul 16. În urma masacrului apa a devenit roșie.

Potrivit tradiției, delfinii, considerați animale foarte inteligente, au fost ademeniți de localnici pe o plajă din Insulele Feroe, după care au fost străpunși în cap cu harpoane de metal, cu scopul de a le secționa coloana vertebrală, scrie observator.tv

Evenimentul vine la câteva săptămâni după ce aproximativ 180 de balene au fost sacrificate, ca parte a aceluiași ritual.

Potrivit unei organizații pentru protecția animalelor, Sea Sheperd, care a și filmat momentul, circa 190 de delfini au fost uciși în al 11-lea ritual de anul acesta. Circa 62.000 de mamifere marine ar fi fost sacrificate în ultimii 50 de ani pe plajele din Insulele Feroe.

"Delfinii și balenele sunt creaturi inteligente și simt durerea și frica la fel ca și noi", au declarat activiștii PETA.

Cu toate acestea, autoritățile nu par a fi dispuse să oprească măcelul. "Guvernul susține că este dreptul localnicilor să folosească resursele naturale. Evenimentul este reglementat și sustenabil, ca parte a vieții din Insulele Feroe", a declarat purtătorul de cuvânt al protectoratului danez.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu