(IMAGINI DRAMATICE) România, lovită de ploi torenţiale. COD PORTOCALIU de inundaţii

O furtună a lovit sâmbătă seară Suceava și a făcut ravagii în mai multe sate, scrie realitatea.net.

Furtuna de sâmbătă seară a făcut ravagii în comuna Udești din județul Suceava. Grindina a distrus culturile agricole, iar o viitură a inundat mai multe gospodării.

O furtună puternică s-a abătut sâmbătă seară asupra județului Suceava. A plouat torențial în mai multe localități din podișul Sucevei.

În satul Plăvălari din comuna Udești a pluat cu grindină de mari dimensiuni. Grindina a distrus culturile agricole ale localnicilor.

De parcă necazul nu era suficient, un pârâu din localitate a ieșit din matcă și a inundat mai multe gospodării. Viitura a rupt garduri din beton și a afectat drumurile și un pod. Imagini de coșmar au fost suprinse de localnici.

18 județe din centrul și sudul țării sunt sub cod portocaliu de ploi și vânt puternic, care va intra în vigoare la ora 16:00. Avertizarea va fi valabilă până marţi seara. Hidrologii români nu exclud că ar putea introduce cod roşu de inundaţii. Iar în judeţele limitrofe este valabil codul galben de ploi.

Totodată, ministerul de Interne de la București a anunțat că peste 21 de mii de pompieri și jandarmi sunt mobilizați pentru a interveni în zonele afectate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu