Caz cutremurător în raionul Glodeni. 3 copii au ARS DE VII (VIDEO CU PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL)

Embed:

Tragedie pentru o familie din satul Danu, Glodeni. Cei trei copii, printre care şi un bebeluş, au ars de vii, în timp ce dormeau în casă, iar părinţii nu au reuşit să-i salveze. Incendiul s-a produs la miezul nopţii, iar oamenii legii deocamdată nu ştiu de ce a izbucnit focul.

Mama le-a povestit poliţiştilor că, marţi noaptea, spăla căruciorul în curtea casei, când a izbucnit incendiul. Femeia l-a strigat pe soţul său, care dormea într-o cameră cu cei trei copii. Bărbatul ar fi ieşit în fugă afară, iar când a încercat să se întoarcă în casă pentru a salva copiii, flăcările erau prea puternice. Cei doi părinţi au refuzat să vorbească cu presa, iar bunica nu-şi poate explica cum s-a produs tragedia.

"Feciorul striga, tată salvează-mă. El a stricat geamul, a vrut să intre, focul deja ieşea pe fereastră. Ea l-a tras înapoi, el s-a ars şi ea din câte am văzut. Nu au reuşit. El a zis că parcă cineva a stropit cu benzină, incendiul a izbucnit foarte repede. Singuri nu ştiu din ce cauză", a spus bunica copiilor decedaţi.

Mama a alergat la vecini pentru a chema pompierii.

"La ora 12 de noapte ea a bătut la fereastră. Era singură nu cu bărbatul: cheamă repede pompierii. Am ajuns acolo şi ardea tot. Pompierii au venit foarte repede, ardea tot, copiii în casă", a explicat o vecină.

La faţa locului au venit două autospeciale cu pompieri, dar viaţa copiilor nu a mai putu fi salvată.

"Ajunşi la faţa locului, pompierii au depistat trei cadavre a copiilor minori de 7, 4 ani şi o lună şi jumate", a declarat Andrei Adam, ofiţer de presă.

Cel mai mic copil, care a decedat în urma incendiului, era o fetiţă, aceasta dormea lângă fratele şi sora mai mare.

Vecinii îşi aduc aminte cu lacrimi de aceşti copii:

"Aceşti copilaşi îi vedeam des, fata mergea la şcoală, băiatul se juca în drum. Luam nişte bomboane şi le dădeam. Doamne fereşte, ce năpastă!"

Cei doi soţi trăiau în concubinaj, tatăl, în vârstă de 38 de ani, lucra taximetrist, iar mama, de 28 de ani, era în concediu de maternitate. Primarul satului spune că familia primea ajutor social pentru că avea venituri mici. Totodată, vecinii de mai multe ori s-au plâns la primărie că aceştia îşi lasă copiii fără supraveghere, iar din această cauză au intrat în vizorul asistentului social şi a poliţiei.

"Părinţii deseori plecau împreună şi lăsau copiii singuri acasă, de aceea era şi de aşteptat o asemenea tragedie. Imediat după ce au transportat copiii la morgă, părinţii au fost duşi la poliţie pentru a da expertiza, nu cunosc încă rezultatele", a menţionat Mihail Ursu, primarul comunei Danu.

Locuinţa în care trăia familia era închiriată. Proprietara casei spune că soba nu avea defecţiuni şi exclude că incendiul ar putea să se producă din această cauză.

"Familia închiria de la mine această casă, urma să o cumpere, dar ce s-a întâmplat nu cunosc", a spus proprietara casei.

Cazul este cercetat de poliţie, care va investiga dacă în momentul producerii incendiului, părinţii într-adevăr se aflau acasă, aşa cum susţin.

"În cazul dat a fost iniţiată o cauză penală în baza articolului 149, Cod Penal, lipsirea din viaţă din imprudenţă, în vederea elucidării tuturor circumstanţelor. Şi totodată, în cadrul anchetei poliţia va stabili, unde se aflau părinţii copiilor la acel moment", a subliniat Ludmila Condrat, ofiţer de presă al IP Glodeni. 

Pompierii examinează mai multe versiuni ale izbucnirii incendiului, printre care scurt circuitul sau că focul s-ar fi aprins de la sobă. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu