(IMAGINI DIN DRONĂ CARE FAC ÎNCONJURUL LUMII) Oameni și animale fug spre mare din calea flăcărilor, în Grecia

Embed:

În Grecia este stare de urgenţă din cauza incendiilor de vegetație care au ucis zeci de persoane. Atena a cerut ajutorul UE, și mai multe țări au anunțat deja că vor trimite sprijin. Între timp, localnicii expuși pericolului incendiului s-au refugiat pe malul mării.  

Zeci de oameni au murit lângă Atena din cauza incendiilor de vegetație, peste o sută au fost răniți și foarte mulți au fost nevoiți să se refugieze în mare.

Imaginile postate pe rețelele sociale arată oameni și animale pe malul mării sau deja în apă, așteptând să fie salvați de navele Ministerului Apărării.

Flăcările au cuprins zone întinse din apropierea capitalei Atena şi au dus la evacuarea mai multor localităţi, inclusiv a unor tabere şcolare. Staţiunea Mati, de pe litoral, a fost complet izolată din cauza flăcărilor, iar turiştii s-au refugiat pe mare la bordul ambarcaţiunilor. Paza de Coastă elenă a intervenit pentru salvarea acestora.

De altfel, operaţiunile de salvare se desfăşoară mai ales pe mare, din cauza blocării principalelor căi de acces rutier. Pe străzile din Mati, pompierii au găsit cadavrele carbonizate a patru persoane. Mai multe case şi autoturisme au fost complet distruse în incendii. În prezent, peste 600 de pompieri şi 300 de autospeciale sunt mobilizate în lupta cu flăcările, iar autorităţile elene au trimis în zonă şi unităţi ale armatei.

Cipru a trimis deja un avion militar cu 60 de pompieri, iar Spania, două avioane de stins incendii. Premierul grec Alexis Tsipras s-a întors de urgenţă dintr-o vizită oficială în Bosnia, pentru a coordona activitatea autorităţilor elene.

Incendiile din ultima perioadă au fost provocate de vremea extrem de secetoasă şi de temperaturile ridicate. Cu aceeaşi problemă se confruntă şi Suedia, unde mii de hectare de pădure s-au transformat în scrum.

Citeşte şi: INCENDII DE VEGETAŢIE DEVASTATOARE în Grecia: Cel puţin 50 de morţi şi peste 100 de răniţi (IMAGINI DIN INFERN)

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu