IMAGINI DEZOLANTE în satul Negureni. Un câmp a fost transformat într-o groapă de gunoi

Embed:
Moldovenii nu se învaţă minte, iar autorităţile nu caută să le dea o lecţie. În democraţia secolului 21, locuitorii de la sate continuă să arunce deşeurile menajere, dar şi cele periculoase, pe câmpuri. NU este o excepţie şi satul Negureni din raionul Teleneşti, acolo unde un imaş, mai bine de şapte ani, a fost transformat într-o groapă de gunoi. Deşeurile sunt aruncate chiar în apropiere de drumul care duce spre Orhei.

"Dacă este vorba de gunoişte, eu aş spune că ea este periculoasă aici la marginea satului. Aici sunt apele subterane, dar e murdărie. Face un aspect rău al satului."

"Nu e normal să stee gunoiul pe marginea drumului. "

"Nu e frumos ceea ce face lumea aici. Ei trebuie fiecare să facă ca în raioane, lumea pune sacul la poartă cu gunoi, şi este transport care îl duce. "

Autorităţile locale susţin că pentru săteni a fost amenajată o groapă autorizată de gunoi la câţiva kilometri. Oamenii preferă să arunce însă ilegal pe câmp deşeurile, deoarece distanţa este mai mică.

"Se duc, aruncă gunoaiele la întâmplare, nu unde este cât de cât amenajat. Şi în urma creării dezordinii, primăria periodic lucrări de curăţare", a declarat Lilia Stamati, secretara Consiliului local din Negureni.

Ecologiştii spun că astfel de gropi neautorizate sunt o adevărată bombă ecologică.

"Insectele, rozătoarele, care se dezvoltă acolo se infectează şi apoi toată infecția aceasta trece în sat şi apoi oamenii se mai miră de unde s-au îmbolnăvit de o maladie sau alta", a zis Vladimir Garaba, ecologist.

Pentru a soluţiona definitiv problema, primăria din sat susţine că va amenaja un nou loc de depozitare a deşeurilor, mai aproape de sat.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu