IMAGINI DEZOLANTE în România. Oameni evacuați, localități inundate și mai multe râuri revărsate

Embed:

Ploile torenţiale de ieri din România au lăsat în urmă un peisaj dezolant. În judeţele Galaţi şi Vaslui, aflate sub avertizare cod roşu de furtună şi precipitaţii severe, numeroase gospodării au fost transformate în lacuri, iar culturile agricole au fost compromise. Într-o localitate din Galaţi, şuvoaiele au măturat totul în cale.

Tot în Galaţi, un sat s-a transformat într-o mică Veneţie, după ce un pârâu a ieşit din matcă. În jur de 100 de localnici au fost evacuaţi din calea apelor revărsate. Trăiesc o adevărată drama şi românii din judeţul Teleorman, în timp ce la Bucureşti, o ploaie de câteva minute a făcut prăpăd într-un cartier rezidenţial.Apartamentele de la demisol au fost inundate, astfel că paturile pluteau, în timp ce în parcările subterane apa a ajuns până la tavan.

"Dacă e posibil aşa ceva, ia uitaţi, canalizare! Ia uitaţi, apa e până la gleznă."

În faţa magazinelor, oamenii au pus saci cu nisip. Chiar şi aşa, apa a pătruns în interior.

"Nu a interesat pe nimeni. Toată lumea are fose septice. Canalizarea nu-i interesează."

În judeţul Braşov, s-a produs o tornadă. Deşi vârtejul nu a atins pământul, localnicii au trecut prin clipe de panică. A plouat cu găleata şi la Iaşi, unde mai multe drumuri au devenit impracticabile.

Meteorologii români prognozează că ploile torenţiale vor continua până mâine, dar nu e exclus ca fenomenele extreme să se manifeste şi în următoarele zile.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu