IMAGINI de la INCENDIUL din sectorul Rîşcani al Capitalei, unde o femeie A ARS de VIE (VIDEO/FOTO)

Embed:

O femeie de 68 de ani a murit în flăcări, după ce apartamentul în care locuia a luat foc. Tragedia s-a produs aseară, într-o locuinţă de la etajul zece al unui bloc de pe strada Florilor, din sectorul Râșcani al Capitalei. Pompierii au intervenit în jurul orei 22:00 și au depistat cadavrul carbonizat al victimei.

Vera Rozlovanu, în vârstă de 70 de ani, este una dintre locatarele blocului şi vecină a victimei. Ea spune că nu este pentru prima dată când în acest apartament izbucnește un incendiu.

"A mai fost de două ori. A uitat tigaia pe plită o dată, iar altă dată- cratiţa. Şi am bătut în uşă. Eu eram acasă şi am văzut că iese fum pe fereastră. Nu trebuiei să trăiască singură, trebuiei să trăiască cu nepoata. Eu am aflat repede, dar "pojarnaia" o venit peste 45 de minute. Doamne ferește ce era aici, nu te vedeai om cu om", a spus Vera Rozlovanu.

Locatarii blocului afectat de incendiu spun că au tras o sperietură zdravănă, când au văzut scara blocului plină cu fum.

Mai mult, oamenii spun că salvatorii au ajuns greu, din cauza mașinilor parcate în mijlocul drumului:

"Am fost evacuaţi toţi, cei au simţit din start mirosul de fum au ieşit singuri afară. Era foarte mult fum. Pompierii destul de mult timp au încercat să stingă focul".

"Era fum, era straşnic. Pompierii nu pot sărmanii să se apropie cu maşină să stingă incendiul. Au venit singuri pe scări. Şi maşinile parcate aici e haos".

"Era fum peste tot cum să nu se speriem. 0Fum la toate etajele, toţi fugeau cum să nu te sperii. Era bolnavă psihic , la Costiujăni stătea".

În urma incendiului a avut de suferit şi un apartamentul, aflat cu un etaj mai jos. Apa care a fost folosită la lichidarea focului a ajuns în locuinţa.

"Poliţia a încercuit zona, a restricționat accesul persoanelor străine, am solicitat evacuarea locatarilor. Între timp pompierii au localizat şi au stins incendiul de la etajul 10. În apartament a fost depistată o persoană decedată. Urmează să fie efectuată expertiza medico-legală şi să se stabilească caza decesului", a declarat Vasile Ursu,  ofițer urmărire penală, IP Râșcani.

Circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite de specialiști. 

loading...

Lasă un comentariu