IMAGINI DE GROAZĂ. Produse care miroseau "a mortăciune", găsite în depozitul unui agent economic reţinut de CNA

Mâncare alterată destinată copiilor din școli și grădinițe. Mai mulți funcționari din domeniul educației sunt acuzați de organizarea licitațiilor trucate, care le permiteau unor agenți economici să furnizeze în instituțiile de învățământ produse alimentare dubioase sau cu termen de valabilitate depășit. Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au descins în birourile suspecților, dar și la firmele respective, în cadrul unei operațiuni de amploare, desfășurată în această dimineață. 18 persoane au fost reținute în acest caz. 

"Aşa poze de la percheziţiile în depozitul unui agent economic, reţinut în dosarul licitaţiilor trucate. Din poze se vede clar cum sunt păstrate produsele. Nu ştiu ce va zice ANSA, dar colegii îmi spun că toate produsele miroseau "a mortăciune". Vedeţi şi o poză care ne spune clar cum se aranja "data aplicată de pe produs". În alta - nişte iaurturi expirate", a menţionat ofiţerul de presă al CNA, Angela Starinschi, pe pagina sa de facebook.

23 de persoane sunt bănuite într-un dosar de aranjare a unor licitaţii privind achiziţionarea produselor alimentare pentru şcoli şi grădiniţe. Dintre acestea, 18 au fost reţinute pentru 72 de ore şi escortate la sediul CNA pentru audieri.

În dosar sunt vizaţi atât funcţionari din cadrul direcţiilor municipale de educaţie din cadrul Primăriei municipiului Chişinău, precum şi reprezentanţi ai unor agenţi economici.

Potrivit datelor anchetei, procesul de achiziţii publice avea loc cu abateri grave de la legislaţie prin favorizarea unor agenţi economici. Schema funcţiona în felul următor: pentru semnarea contractelor de achiziţie, factorii de decizie ai direcţiilor se înţelegeau cu un grup de agenţi economici să majoreze preţurile ofertelor, astfel încât să fie desemnate câştigătoare ofertele mai scumpe. Sau, prin înţelegere prealabilă, la licitaţie participau mai mulţi operatori economici, cu diferite oferte de preţ, dar care aveau acelaşi fondator. Pentru favorizare, agenţii economici achitau funcţionarilor publici, lunar sau pentru fiecare licitaţie în parte, anumite sume de bani. 

Citeşte şi: Alimente stricate în grădinițe şi școli. INTERCEPTĂRI TELEFONICE! Cum ERAU OTRĂVIȚI copiii (VIDEO)

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu