IMAGINI DE GROAZĂ în Rusia, unde S-A PRĂBUŞIT un bloc locativ cu nouă etaje. Numărul morţilor a ajuns la 6, printre care şi un copil

Embed:

Șase persoane au murit și trei au fost rănite în prăbușirea parțială a unei clădiri cu nouă etaje joi la Ijevsk, la 1.000 km est de Moscova, potrivit unui nou bilanț anunțat vineri de autoritățile locale ruse și citat de AFP, citează Agerpres.

"Sunt trei răniți și șase morți", a declarat Ministerul Sănătății din regiunea Udmurtia a cărei capitală este Ijevsk. Unul dintre răniți este încă spitalizat, potrivit aceleiași surse.

Un bilanț anunțat anterior era de trei morți, printre care un copil.

Cel de-al șaselea cadavru a fost descoperit vineri dimineață devreme, a declarat un responsabil al serviciilor de urgență.

"O femeie a fost găsită în subsolul clădirii", a transmis un responsabil, indicând că operațiunile de căutare și salvare continuă.

"Circumstanțele accidentului sunt examinate", a declarat la rândul ei procuratura acestui oraș de 650.000 de locuitori într-un comunicat publicat joi pe site-ul său. 

Ministerul pentru Situații de Urgență a precizat că "imobilul s-a prăbușit parțial" la ora locală 16:41 (12:41 GMT). Imaginile surprinse de camerele de supraveghere au arătat o explozie puternică, produsă la un etaj inferior al blocului.

Comisia de anchetă rusă a anunțat deschiderea unei investigații. Imaginile transmise de televiziuni arătau fațada distrusă a imobilului, situat în apropierea unei intersecții foarte aglomerate.

O persoană care locuiește în zonă a declarat la postul public Rossia 24 că a auzit un zgomot puternic, ca al unei explozii, care a făcut clădirea să vibreze.

Exploziile produse de acumulări de gaze sunt frecvente în Rusia. Ultima explozie gravă, produsă în februarie 2016, s-a soldat cu moartea a șapte persoane la Iaroslavl, lângă Moscova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu