IMAGINI APOCALIPTICE pe insulele Caraibe. Uraganul Irma a făcut prăpăd, iar numărul victimelor creşte de la o oră la alta

Embed:

Una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă din lume este în pericol să dispară cu totul în urma uraganului Irma. Insulele Virgine, Antigua şi Barbuda, cu peisaje superbe în Caraibe, par acum ieşite din infern. Stihia le-a lovit din plin, iar numărul victimelor creşte de la o oră la alta. Un bilanţ provizoriu arată că 13 oameni au murit, iar zeci au fost răniţi. 

Mai multe zone din Caraibe sunt inaccesibile pentru echipajele de salvatori. Acolo nu există electricitate şi nici posibilitatea de a lua legătura cu localnicii. Forţele de ordine caută soluţii pentru a-i putea ajuta. Între timp, presa internaţională scrie că printre cei care s-au trezit cu proprietăţile din Caraibe devastate se numără sora Ducesei de Cambridge, preşedintele american, Donald Trump, dar şi miliardarul rus Roman Abramovici. Nu a scăpat întreagă nici casa fondatorului Virgin Group, Richard Branson, care se afla afla acolo chiar în momentul urgiei. Fiul miliardarului a postat pe o reţea de socializare poze cu proprietăţile familiei devastate de stihie. 

În calea uraganului se mai află şi casele deţinute de mai mulţi actori celebri precum Bruce Willis, Johnny Depp şi Eddie Murphy. În weekend, uraganul va lovi şi statul american Florida. Guvernatorul a declarat stare de urgenţă în toate cele 67 de comitate. Autorităţile au emis peste o sută de mii de ordine de evacuare obligatorie. Ei susţin că dacă oamenii nu fugi din calea urgiei, îşi vor pune în pericol nu doar propria viaţă, ci şi pe cea a salvatorilor, pe care îi vor chema în ajutor.

Chiar şi aşa, unii oameni refuză să fie evacuaţi:

"Nu voi accepta să fiu evacuată. Cred că deja e prea târziu să fac asta. Îi ajut pe prietenii mei să se pregătească de uragan".

"Din fericire, uraganul va merge pe partea de est. El va trece pe lângă noi. Sunt foarte îngrijorat pentru casa mea".

Irma este cel mai puternic uragan care s-a format în Atlantic în ultimele decenii şi unul dintre cele mai mari înregistrate vreodată.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu