IMAGINI APOCALIPTICE. Mărturiile oamenilor care au fost în apropiere de incendiul de la Piața Centrală

Embed:

Flăcările au mistuit câteva magazine situate pe teritoriul Pieţei Centrale. La faţa locului au fost mobilizaţi peste 100 de pompieri şi salvatori, care au luptat cu focul timp de câteva ore. Nimeni nu a fost rănit în urma incendiului.

Incendiul a izbucnit aproape de ora 22:00. La faţa locului au fost mobilizaţi 130 de pompieri şi salvatori, care au intrevenit cu 16 autospeciale şi 4 autoscări. Flăcările s-au extins cu repeziciune şi au afectat o suprafaţă de 1200 de metri pătraţi.

"A fost o temperatură foarte mare. Ardea totul înăutrul încăperii de la etajul doi. Noi am intrat din partea asta şi am reuşit să apărăm partea asta a clădirii, că din partea cealaltă totul a fost în flăcări", a spus pompierul Dumitru Polcev.

Oamenii care au văzut cu ce viteză s-au extins flăcările au mărturisit că imaginile păreau apocaliptice.

"Am văzut că arde ceva. Când m-am uitat pe geam m-am speriat foarte tare. Gândeam că arde toată Piaţa Centrală."

"Noi eram pe strada Dimitrie Cantemir. De acolo se vedea o flacără mare şi am venit să vedem ce se întâmplă."

La locul incidentului a venit şi primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă. Edilul a promis o anchetă amplă în acest caz.

"Două cerinţe au fost faţă de ei. Să-şi instaleze sistemul antiincendiar, de prevenire, lucru pe care l-au făcut complet nou şi să înlocuiască integral reţeaua electrică. Proprietarul ne-a comunicat că o parte a înlocuit-o, iar altă parte a rămas să fie înlocuită. Acum rămâne să vedem dacă asta a fost motivul."

Specialiștii din cadrul Serviciului Situațiilor Excepționale cercetează cauzele izbucnirii incendiului.

"Se cercetează trei versiuni, cele mai probabile care au putut duce la izbucnirea incendiului, dintre care sunt scurt-circuit a reţelei electrice, defecte ale echipamentului electric şi factorul uman. Sunt examinate toate echipamentele electrice depistate, lăsate fără supraveghere sau care posibil au avut careva defecte. Iar factorul uman include mai multe versiuni, dintre care lăsarea fără supraveghere a careva aparataje sau a focului deschis, cât şi aducerea sursei de foc din exterior", a spus 

Specialiștii din cadrul Serviciului Situațiilor Excepționale (SSE) cercetează cauzele izbucnirii incendiului.

"Se precaută trei versiuni, cele mai probabile care au putut duce la izbucnirea incendiului, dintre care sunt scurt-circuit a reţelei electrice, defecte a echipamentului electric şi factorul uman. Sunt examinate toate echipamentele electrice depistate lăsate fără supraveghere sau care posibil au avut careva defecte. Iar în factorul uman include mai multe versiuni, dintre care lăsarea fără supraveghere a careva aparataje sau a focului deschis, cât şi aducerea sursei de foc din exterior", a spus Vasile Gaşper, specialist superior în cadrul SSE.

Rezultatul expertizei va fi anunţat timp de 10 zile.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu