IMAGINI APOCALIPTICE LA CAHUL. Zeci de hectare de teren au fost mistuite de flăcări (VIDEO)

Embed:

Un incendiu de vegetaţie a mistuit ieri aproape 25 de hectare de stuf de pe malul râului Prut, din apropierea oraşului Cahul. Din cauza vântului puternic, flăcările s-au extins rapid până la centura de ocolire a localităţii, apropiindu-se periculos şi de o benzinărie.

La faţa locului au intervenit patru echipaje de pompieri, dar şi mai mulţi voluntari din localitatea Zârneşti. Incendiul a fost lichidat în aproximativ patru ore, aproape de ora 22.00.

"Pompierii au reuşit localizarea şi lichidarea arderii fără ca această să obţină răspândire, întrucât pericolul era şi pentru o benzinărie, dar şi două stâne de animale care se aflau în apropiere", a spus purtătorul de cuvânt al IGSU, Liliana Pușcașu.

Cauzele producerii incendiului nu au fost stabilite deocamdată. Codul galben de vânt puternic în toată ţara este valabil până după ora 14.00.

În aceste condiţii, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă îndeamnă oamenii să fie precauţi, să nu aprinsă focul în locuri deschise, iar în caz de situaţii de risc, să sune la 112. În ultimele 24 de ore, pe teritoriul țării au fost înregistrate peste 65 de incendii de vegetație.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu