IMAGINEA CARE A SENSIBILIZAT O LUME ÎNTREAGĂ. O mamă duce la morgă trupul fiicei sale de 19 ani (VIDEO)

Imaginile cu o mamă care duce în brațe la morgă trupul fiicei sale moarte au făcut înconjurul lumii, fiind văzute ca fiind reprezentative pentru criza din țară, scrie libertatea.ro.

Adolescenta de 19 ani care suferea malnutriție a murit în brațele mamei sale, după ce medicii din Venezuela nu au putut să o trateze deoarece spitalul a fost închis din cauza penei uriașe de curent. Elizabeth Díaz, mama fetei, povestește că a dus-o pe fiica sa la spitalul din orașul Valencia, sâmbătă noaptea, dar a fost respinsă de medicii care i-au spus că nu pot să o trateze pentru că nu au curent și unitatea medicală este închisă. 

Femeia a fost trimisă să meargă la un alt spital din Las Lomas, unde i s-a spus că fiica sa care avea paralizie cerebrală va primi îngrijirile necesare. 

Și la sosirea la cel de-al doilea spital, mamei i s-a spus că nu poate fi primită din cauză că generatorul de curent a căzut și nu aveau energie. 

Potrivit lui Díaz, fiica sa a făcut mai multe convulsii înainte ca trupul ei să cedeze și să moară câteva minute mai târziu. Femeia a fost obligată să ducă trupul fiicei sale la morgă, umblând cu ea în brațe pe străzile întunecate ale orașului. Dar după ce a lăsat-o acolo, din cauza situației economice precare, mamei nu i s-a permis să recupereze corpul fiicei sale pentru a o înmormânta așa cum se cuvine. 

Știrile despre moartea bruscă a adolescentei, dar și imaginile care arată cât de slabă putea fi fata înainte să moară, au devenit virale, fiind considerate imaginea perfectă a crizei prin care trece țara în acest moment. Președintele Nicolas Maduro, însă, dă vina pe Statele Unite, acuzând Washingtonul că a sabotat barajul hidroelectric Guri din statul Bolivar și din acest motiv peste jumătate din țară este în beznă. Maduro a declarat că a luat măsuri pentru a asigura distribuirea de alimente și apă spitalelor și altor locuri care au nevoie urgentă. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu