ILIESCU, INTERVIU PENTRU RUȘI: Relațiile dintre Rusia și România nu pot fi considerate normale

Embed:

Relațiile dintre Rusia și România nu pot fi considerate normale. Unul dintre motivele acestui blocaj este legat de problema tezaurului, o chestiune nerezolvată încă din perioada Primului Război Mondial. Subiectul a fost abordat de fostul președinte al României, Ion Iliescu, în cadrul unui interviu acordat agenției ruse știri TASS.

Până acum, România pare că nu vrea relații bune cu Rusia. În Ungaria se vrea, în Polonia la fel. Și în Cehia, Slovacia, chiar și în țările baltice. Сred că aceste țări ar avea mai multe nemulțumiri față de Rusia decît noi, dacă privim la trecut” a declarat Iliescu. 

Fostul lider de la Cotroceni a criticat actuala politica externă a României. A ținut să precizeze, însă, că normalizarea relației cu Rusia ar putea aduce avantaje țării vecine.

Pe lângă aspectul comercial și cultural, ar putea fi găsite soluţii pentru problemele din Republica Moldova sau Ucraina. În încheierea interviului pentru TASS, Ion Iliescu a vorbit despre revoluția din 1989. Fostul președinte a declarat că  evenimentele de acum 30 de ani au fost o manifestare a demnității naționale și că subiectul este adus în atenția publică pentru că ar exista scopuri politice ascunse. 

Ion Iliescu a fost președinte al României în perioada 1992 - 1996, apoi în 2000 - 2004. În ultima perioadă, a fost internat de câteva ori din cauza problemelor cardiace de care suferă.  La alegerile prezidențiale din această toamnă, politicianul a solicitat urna mobilă la domiciliu.loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu