Ilegalităţi pe piaţa jocurilor de noroc din Moldova. Bugetul de stat, prejudiciat în proporţii foarte mari

Embed:

O nouă formă de ilegalitate pe piaţa jocurilor de noroc a fost deconspirată şi destructurată de Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

Descinderile au avut loc la finele săptămânii trecute, în unul din localurile amplasate pe raza municipiului Chişinău, unde îşi desfăşura activitatea o grupare specializată în organizarea şi întreţinerea jocurilor de poker, cu eludarea achitării taxelor la bugetul de stat în proporţii deosebit de mari.

În momentul operaţiunii, ofiţerii de informaţii şi procurorii au depistat în local circa  60 de clienţi, printre care şi funcţionari publici. La fel, au fost ridicate 11 mese de poker, cărţi şi fise de joc, o sumă impunătoare de bani, provenită din încasări, tehnică de calcul, echipamente şi servere utilizate în activitatea infracţională, inclusiv obiecte şi substanţe interzise de lege.

Pe parcursul măsurilor speciale de investigaţii a fost stabilit că gruparea acţiona sub paravanul unei organizaţii obşteşti non-profit, o perioadă îndelungată, iar membrii acesteia îşi desfăşurau activitatea de întreprinzător în mod clandestin, fără a deţine licenţe, autorizaţii, astfel, reuşind să acumuleze venituri considerabile.

Ofiţerii SIS şi procurorii continuă acţiunile în cadrul urmăririi penale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu