Două persoane au fost documentate la ieșirea din țară, pentru deținerea actelor false. Incidentele au fost înregistrate în punctele de trecere a frontierei  Costești și Palanca, pe sensul ieșire din țară.

În primul caz e vizat un moldovean de 34 de ani, care, în calitate de pasager, se afla într-un microbuz de pe ruta „Chișinău-Germania”. În cadrul efectuării controlului, asupra bărbatului a fost depistată o carte de identitate românească falsificată. Acesta a recunoscut că își cumpărase actul românesc la Chișinău, contra sumei de 3 mii de lei.

Un alt incident a avut loc în PTF Palanca. La linia de control s-a apropiat un cetățean ucrainean de 55 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în România. În cadrul verificării mașinii, polițiștii de frontieră au stabilit că mijlocul de transport este radiat din circulație de către autoritățile competente române.

A fost inițiat un control suplimentar, în rezultatul căruia asupra șoferului a fost depistat și un comodat românesc pentru autoturism cu semne rezonabile de falsificare.

În ambele cazuri, documentele au fost ridicate și urmează a fi supuse expertizei. Mașina a fost indisponibilizată pe teritoriul subdiviziunii de frontieră, până la elucidarea circumstanțelor.