Ilan Şor se lansează neoficial în campanie electorală. Promite colhozuri moderne şi taxe mari pentru ţigări şi alcool

Embed:

Ilan Şor se lansează neoficial în campanie electorală. Primarul de Orhei promite colhozuri moderne în toate satele şi taxe locale pentru comercializarea ţigărilor de până la 500% şi 100% la alcool. El s-a mai lăudat că a transformat Orheiul într-un oraş prosper. Potrivit lui, cele trei cariere de piatră din municipiu, care activează de două decenii, abia acum au început să achite impozite anuale de 4,5 milioane de lei.

Economia oraşului a crescut şi datorită companiei germano-niponă care a deschis aici o fabrică de cablaje. Investitorul străin a plătit aproape 30 de milioane de euro şi a creat 3 000 de locuri de muncă. Ilan Şor mai spune că de când a venit în funcţie, Primăria Orhei nu a accesat niciun credit.

"Noi în Orhei am demonstrat că programul nostru economic este foarte eficient. De când am venit la Orhei, bugetul în diferite sectoare a crescut în trei ani de 2,5 ori", a spus Ilan Şor, preşedintele Partidului "Şor".

Şor dă asigurări că proiectul privind colhozurile moderne va fi implementat până la alegerile parlamentare. Primarul de Orhei spune că oamenii de la ţară vor avea contracte speciale cu arendașul terenurilor, iar producţia agricolă va fi vândută statului, care, la rândul său, o va comercializa pe piaţa internă şi cea externă.

"Noi vom reuşi într-un timp scurt să îmbunătăţim condiţiile de viaţă la sate. Din bugetele locale, în sate se vor construi întreprinderi de producere şi aşa vor apărea locuri de muncă", a spus Ilan Şor, preşedintele Partidului "Şor".

La sfârşitul conferinţei de presă, o echipă a postului Jurnal TV a încercat să-i pună întrebări lui Ilan Şor, însă acesta a refuzat să răspundă, menţionând că televiziunea respectivă manipulează opinia publică. Primarul de Orhei a mai declarat că acționarii postului, fugarii condamnaţi penal oligarhii Victor şi Viorel Ţopa întreţin televiziunea din miliardul furat.

"Acționarii postului de televiziune Jurnal TV, tovarăşii Ţopi, au luat credit de la BEM, care intră în contul miliardului, şi nu au întors împrumutul. Astfel, în prezent, angajaţii Jurnal TV care mă critică pe mine primesc salarii din acest miliard", a spus Ilan Şor, preşedintele Partidului "Şor".

Ilan Şor este primar al municipiului Orhei din 2015.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu