Ilan Șor i-a mulțumit Maiei Sandu pentru votul în susținerea garanțiilor de stat la cererea BNM

Embed:

Cel puțin 600 de milioane de dolari au fost sustrași din Banca de Economii, Unibank și Banca Socială în perioada 2012-2014. BNM a publicat o sinteză detaliată a celui de-al doilea raport Kroll, realizat de Steptoe and Johnson. Spălarea de bani ar fi fost organizată și coordonată de reprezentanţii grupului Șor.

Astfel, în legătură cu publicarea informațiilor din cel de-al doilea raport realizat de Kroll, Ilan Şor a avut o reacţie la mesajul Maiei Sandu publicat pe o reţea de socializare precum că reprezentanta PAS ar fi început să aibă o antipatie faţă de Ilan Şor din momentul în care cei doi ar fi început să conducă partide politice. În perioada când Sandu era membru al PLDM și al echipei guvernamentale a lui Filat, Şor spune că nu îi era deloc antipatic, ci mai mult, cei doi ar fi putut deveni colegi. Ilan Şor i-a mulţumit Maiei Sandu pentru votul în susținerea acordării garanțiilor de stat la cererea Băncii Naționale. Spunând că acest vot a ajutat deponenții și a prevenit o criză financiară, deşi acum îi pare rău de fapta ei, Maia Sandu a făcut o treabă bună atunci când a ridicat mâna și a votat.

Maia Sandu a venit cu o reacţie pe o reţea de socializare unde critică activitatea desfăşurării celui de-al doilea raport Kroll. Sandu spune că Șor este și unul dintre beneficiari, prin cele 50 de companii care îi aparțineau și care au obținut credite "nerambursabile" de la cele 3 bănci.

Potrivit BNM, raportul Kroll 2 va fi analizat, după care se vor lua măsuri pentru a îndepărta carențele din sistemul bancar care au permis realizarea acestei fraude. Reprezentanții Kroll vor veni la Chișinău la începutul anului viitor, pentru a participa la o sesiune de lucru comună cu autoritățile competente de la noi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu