Ilan Şor aduce critici dure la adresa unor deputaţi: Sunteţi nişte căţei ascultători

Embed:

"Nişte căţei ascultători". Astfel îi numeşte deputatul Ilan Şor pe unii colegi din Parlament, despre care mai spune că ştiu doar să îndeplinească comenzile venite din afara ţării şi pun interesele cetăţenilor pe ultimul plan. Declaraţia liderului Partidului Politic "ŞOR" vine la aproape două luni de la confirmarea rezultatelor alegerilor parlamentare din 24 februarie, timp în care politicienii nu au reuşit să găsească un consens privind formarea unei majorităţi parlamentare, care să creeze un nou Guvern.

Ilan Şor, al cărui partid a fost lăsat în afara "ringului" de negocieri privind formarea unei majorităţi în legislativ, îi îndeamnă repetat pe parlamentari, inclusiv pe cei din blocul politic "ACUM" să lase la o parte jocurile perfide şi circul şi să se apuce de lucru. Mai mult, Şor şi-a exprimat nemulţumirea faţă de vizitele în străinătate efectuate de mai mulţi deputaţi."Este dureros faptul că o parte dintre deputaţii din Parlament aleargă ca nişte câini dresați fie la Vest, fie la Est, care la Bruxelles sau Moscova. Dacă e să ne imaginăm că stăpânii din străinătate și-ar chema deputații pe care îi controlează, în Parlament nu ar mai rămâne aproape nimeni", a declarat Şor.Liderul Partidului "Şor" s-a referit şi la declarațiile liderului PAS, Maia Sandu, care l-a citat pe șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko. Mai exact, ambasadorul a menţionat că cei implicați în furtul miliardului nu trebuie să ajungă la guvernare. În context, Ilan Şor a amintit faptul că inclusiv Maia Sandu a fost implicată în furtul din sistemul bancar.

 


"Eu sunt de acord cu această declaraţie. Şi asta deoarece dumneavoastră şi partidul dumneavoastră nu ar trebui să fie la guvernare şi în Parlamentul Republicii Moldova. Aţi fost omul cheie în echipa lui Vlad Filat, care a fost deja condamnat pentru furtul miliardului. Aţi fostul unul dintre cei care a votat pentru acordarea garanţiei de stat. Aţi fost unul dintre cei care au primit bani din asta", a declarat Şor.

 

Totodată, Ilan Şor i-a criticat dur pe reprezentanţii blocului politic "ACUM" pentru faptul că se laudă că au înregistrat mai multe iniţiative legislative.

Asta deşi Parlamentul nu este funcţional, iar la această situaţie contribuie în special binomul PAS şi PPDA. Reamintim faptul că blocul "ACUM" a fost invitat de mai multe ori la discuţii şi negocieri privind formarea unei majorităţi parlamentare.

Reprezentanţii acestuia au invocat diverse motive. Deputatul PAS Dumitru Alaiba a recunoscut că blocul urmăreşte organizarea alegerilor până când PAS şi PPDA va prelua guvernarea. Atât Maia Sandu, cât şi Andrei Năstase nu au răspuns la telefon pentru a oferi o reacţie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu