Ilan Şor a depus noi depoziţii, după ce procurorii au primit noi informaţii de peste hotare

Embed:

Primarul oraşului Orhei, Ilan Şor, a fost, din nou, audiat la sediul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA).

Omul de afaceri a fost interogat, după ce procurorii au primit mai multe informaţii solicitate de la comisii rogatorii de peste hotare. 

Ilan Şor a ajuns la CNA în jurul orei 15:00. Procurorii anticorupţie l-au interogat mai bine de două ore.

Procurorul care se ocupă de caz, Adriana Beţişor, a explicat că marţi au fost audiaţi mai mulţi membri ai Consiliilor de Adminsitraţie a Băncii de Economii şi Băncii Sociale.

"Am facut multe comisii rogatorii peste hotare, am primit răspunsuri. Reiesind din aceste răspunsuri, am început să facem investigaţii, iar toţi membrii consiliului BEM şi Bancii Sociale sunt predispuşi la colaborare cu noi. Şi aici am determinat ca să fie citaţi azi o parte din învinuiţi, inclusiv Şor. Ne-a explicat toată procedura şi toate întrebarile care au fost date, ne-a prezentat acte care pentru noi ar fi fost mult mai dificil să le obţinem", a spus procuroarea. 

Beţişor a mai declarat că Procuratura a făcut o serie de solicitări în SUA şi alte state ale Uniunii Europene, pentru că cele mai multe tranzacţii care au dus la delapidări în proporţii deosebit de mari au fost făcute peste hotare, iar scopul final este de a afla cine este beneficiarul final al banilor.

Ilan Şor este cercetat în stare de libertate pentru delapidări în proporţii deosebit de mari de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu