IGSU verifică centrele comerciale din ţară pentru a evita o tragedie precum cea din Kemerovo

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI îndemnă administratorii spațiilor de agrement din Republica Moldova să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor. Îndemnul pompierilor vine în contextul prevenirii incendiilor de proporții similare cu cel produs pe data de 25 martie într-un centru comercial din orașul Kemerovo din Federația Rusă.

CITEŞTE ŞI: Copii morţi şi părinţi distruşi de durere. DETALII despre tragedia din Kemerovo. Un martor are o versiune privind cauzele izbucnirii incendiului

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne vine în atenția agenților economici, care gestionează obiective de agrement cu aglomerări de persoane, solicitându-le să respecte strict prevederile legale la capitolul securitatea antiincendiară și siguranța oamenilor în vederea evitării unor situații excepționale.

Totodată, IGSU va solicita administratorilor spațiilor de agrement să organizeze aplicaţii practice cu evacuarea persoanelor în timp real, ce va permite factoriilor de decizie să analizeze starea de pregătire a obiectivului în situații de risc. 

Mai mult, pompierii îndemnă agenții economici să asigure buna funcționare a instalațiilor automate de stingere, semnalizare și înștiințare în caz de incendiu, evacuarea fumului, precum și a instalațiilor electrice. Administratorii obiectivelor sunt obligați să asigure funcționarea apeductului interior de incendiu, precum și a hidranților exteriori.

Totodată de competența acestora este menținerea accesului către căile și ieșirile de evacuare, interzicerea utilizării barierelor, gratiilor sau blocarea ușilor de acces. Specialiștii amintesc și despre dotarea obiectivelor cu număr necesar de mijloace primare de intervenție, prezența indicatoarelor la ieșirile de evacuare, dar și instruirea angajaților cu privire la regulile antiincendiare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu