IGSU a dat start Campionatului la sportul aplicativ al salvatorilor și pompierilor consacrat memoriei angajaților căzuți la datorie

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a dat start Campionatului la sportul aplicativ al salvatorilor și pompierilor consacrat memoriei angajaților căzuți la datorie. Evenimentul a început cu serviciul divin în memoria celor nouă salvatori și pompieri decedați în misiuni de serviciu și a continuat cu depuneri de flori la memorialul din incinta IGSU.

Șeful IGSU, general–maior Mihail Harabagiu a menționat că Campionatul consacrat memoriei angajaților căzuți la datorie a devenit o datorie şi tradiţia aceasta va fi păstrată de următoarele generaţii de salvatori şi pompieri din Republica Moldova.

Startul competițiilor a fost dat pe stadionul Dinamo din municipiul Chișinău, unde 17 echipe de sportivi au început concurența pentru titlul de învingători.

Potrivit programului campionatului, pompierii se întrec la următoarele probe: ștafeta pompierilor 4x100, depășirea pistei cu obstacole, urcarea pe scara de fereastră la etajul patru al turnului de instruire, pista de rezistență, dar și desfășurarea de luptă de la motopompă. 

În toate etapele sportive, pompierii trebuie să prezinte performanțe, iar cei care vor arăta cel mai bun rezultat vor fi aleși învingători.

La final câștigătorii se vor alege cu premii și vor duce în subdiviziuni cupa învingătorilor.

Competițiile la sportul aplicativ în memoria salvatorilor și pompierilor căzuți la datorie se desfășoară de IGSU tradițional în fiecare an și au drept scop promovarea spiritului de echipă, dar și rezistența sportivă a angajaților necesară în misiuni de serviciu. Potrivit programului, competițiile vor dura până la 13 septembrie, ziua când vor fi desemnaţi învingătorii. 

Lasă un comentariu