IGP vine cu precizări privind Marșul Centenarului şi intervenţia oamenilor legii

IGP a venit cu precizări privind Marșul Centenarului, organizat de un grup de cetățeni moldoveni și români, pe marginea cazurilor de încălcare a legii.

"Mentionăm, participanții la eveniment contrar prevederilor declarației prealabile intenționau să aducă mijloacele de transport în PMAN, lucru care este inacceptabil în timpul manifestărilor din motive de securitate,  dar și pentru a nu perturba traficul în zonă. Manifestanții însă au încercat să forțeze autoritățile să le permită accesul, manifestând un comportament agrersiv în repetate rânduri.

Din imaginile video apărute în spațiul public, participanții au blocat un drum public, lucru ilegal și care ingrădește dreptul la libera deplasare a altor cetățeni.

În conformitate cu prevederilor legale, polițiștii au somat manifestanții să deblocheze traseul, iar după aceasta au evacuat silit persoanele de pe partea carosabilă pe acostament.

Toate acțiunile polițiștilor s-au încadrat complet în normele legale și s-au făcut după nenumărate discuții cu manifestanții, oferindu-le posibilitatea să intre benevol în legalitate, dar aceștia au refuzat.

Reiterăm, Poliția asigură securitatea oricărei manifestări și respectă dreptul la libera exprimare, dar nu va accepta ca legea să fie încălcată și va interveni de fiecare dată prompt pentru respectarea ei", se menţionează într-un comunicat emis de IGP.

Citeşte şi: ALTERCAŢII la Marşul Centenar. Participanţii, luaţi pe sus de mascaţi după ce au blocat şoseaua Leuşeni (VIDEO)

Citeşte şi: Explicația șefului poliției despre intervenția în forță de la autobuzele unioniștilor

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu