IGP și CNA organizează instruiri anticorupţie pentru polițiști, în cadrul acţiunii "Poliţişti integri-cetăţeni protejaţi"

Pe parcursul a două luni, polițiști din toată țara vor participa la şedinţe de instruire anticorupție organizate de specialiştii Inspectoratului General de Poliţie și ofiţerii CNA. 

Campania de informare se va desfăşura sub genericul „Poliţişti integri - cetăţeni protejaţi" şi are drept scop prevenirea  cazurile de corupţie şi abuzuri în rândurile Poliţiei.

Prin această campanie, cele două instituții  îşi consolidează eforturile în vederea promovării standardelor de integritate în Poliţie. Totodată, poliţiştii vor fi îndemnaţi să comunice mai intens cu cetăţenii, să le explice drepturile lor legale şi să-i convingă să denunţe abuzurile la Direcţia inspectare efectiv a IGP sau la CNA.Astăzi,  30 mai, experţii CNA şi IGP vor începe prima instruirea  la Inspectoratul de poliţie  Ocniţa.

Polițiștii vor desfășura și activități de informare cu privire la riscurile la care se supun atunci când  oferă mită polițiștilor. 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu