"Igor Smirnov ar trebui să fie audiat, nu doar membrii familiei sale"

Liderul de la Tiraspol, Igor Smirnov, a refuzat să dea o explicaţie referitor la faptul că fiul său, Oleg Smirnov, este cercetat penal în Rusia pentru deturnare de fonduri. "Fii sănătos", a declarat el reporterului de la Kommersant şi a închis telefonul. Nici alţi membri ai familiei Smirnov nu au fost de găsit.

Potrivit preşedintelui Comitetului rusesc pentru afacerile CSI şi relaţii cu concetăţenii, Alexei Ostrovski, anchetatorii trebuie să-l ia la întrebări şi pe Igor Smirnov: "Salut decizia anchetatorilor de a-i audia pe membrii familiei, în special pe Oleg Smirnov, dar ar fi corect ca şi Igor Smirnov să fie anchetat".

Oficialul rus a mai declarat că actele de corupţie nu puteau fi înfăptuite de Oleg Smirnov fără ştirea tatălui său.

Oleg Smirnov, fiul liderului de la Tiraspol, este cercetat penal în Rusia pentru deturnare de fonduri. Acesta este suspectat de furt în valoare de 160 de milioane de ruble din contul ajutoarelor umanitare acordate de către Rusia pensionarilor din Transnistria.

Pe numele lui Oleg Smirnov şi pe numele vicepreşedintelui Băncii transnistrene, Oleg Briziţki a fost deschis un dosar penal. Aceştia sunt anchetaţi în calitate de bănuiţi.

Potrivit anchetatorilor, furturile au fost comise în perioada noiembrie 2008 noiembrie 2009. Ca urmare a acţiunilor ilegale, într-o declaraţie a Comitetului de anchetă se menţionează că Rusia a suportat pagube materiale în valoare de aproximativ 160 de milioane de ruble.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu