Igor Şeremet Şi-A DAT DEMISIA din funcția de viceprimar al municipiului Bălţi (DOC)

Embed:

O nouă demisie la primăria municipiului Bălţi. Igor Şeremet, primarul interimar al oraşului a depus cererea. Despre aceasta el a scris pe pagina sa de Facebook, în această dimineață. Şeremet a invocat presiuni din partea edilului de Bălți, Renato Usatîi, care de mai bine de un an gestionează orașul prin Skype. Șeremet mai spune că motivul demisiei este "neîncrederea primarului municipiului Bălți în capacitățile sale de administrare".

"Nu vreau să admit ca să fie provocate sau condiţionate careva tensiuni între mine și domnul primar, care vor influenta negativ actul de administrare. Cel mai bine de a declara demisia. Fiindcă nu împărtășeșc acele mecanisme asupra cărora el insistă în administrare", a menţionat Igor Şeremet. 

Demisia survine după scandalul deșeurilor, care la sfârșitul anului trecut, practic a paralizat orașul. Șeremet a explicat în mesajul video plasat pe Facebook că după intervenţia Guvernului, Usatîi l-a atacat dur. Primarul fugar a venit cu o reacţie. 

"Am fost nemulțumit pe faptul că Șeremet a avut careva întâlniri secrete cu reprezentanții autorităților centrale", a spus primarul fugar Renato Usatîi.

PUBLIKA.MD aminteşte că, săptămâna trecută, Guvernul a decis ca mai multe autospeciale să meargă la Bălți pentru a rezolva problema deșeurilor. 

Anterior, Serghei Pcela, şeful Direcţiei Reparaţie şi Construcţie Drumuri din Bălţi, și-a dat demisia. Acesta îl acuză într-o scrisoare pe primarul fugar Renato Usatîi de faptul că problema a apărut din cauza "luptei politice" a primarului, care "conduce" orașul prin intermediul aplicației Skype.

Totodată, şefii a două întreprinderi locale, inclusiv "Termogaz", au anunţat că pleacă din funcţii. Larisa Bragari şi Stepan Munteanu au semnat o declaraţie comună în care susţin că nu vor mai participa la conferințe prin Skype cu primarul fugar Renato Usatîi și nu vor mai executa niciun ordin care vine de peste hotare.

Decizia celor doi a fost luată după scandalul privind evacuarea deșeurilor din Bălți. Ei îl acuză pe Renato Usatîi de faptul că problema a apărut din cauza luptei politice a primarului cu politicienii de la Chișinău.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu