Igor Dodon vrea un referendum consultativ pe patru subiecte pe 24 septembrie 2017

Embed:

Preşedintele Igor Dodon vrea să iniţieze un referendum consultativ la sfârşitul lunii septembrie. Anunţul a fost făcut de şeful statului, în cadrul unei conferinţe de presă în care a realizat bilanţul celor 100 de zile de mandat. 

"Stimaţi concetăţeni, eu vreau să semnez faţă de dumneavoastră un decret. Eu astăzi am decis, în conformitate cu art. 88 din Constituţie, să iniţiez referendum consultativ", a comunicat preşedintele ţării, Igor Dodon.

Şeful statului vrea să afle părerea cetăţenilor pe marginea a patru subiecte.

"Susţineţi abrogarea legii miliardului care pune miliardul pe spatele cetăţenilor? A doua întrebare care se supune referendumului, susţineţi acordarea preşedintelui Republicii Moldova drepturilor constituţionale suplimentare de dizolvare a Parlamentului. Şi anunţarea alegerilor parlamentare anticipate. Susţineţi reducerea numărului de deputaţi în Parlament de la 101 la 71 de deputaţi. Şi al patrulea subiect care propun să fie supus referendumului: susţineţi sau nu studierea în instituţiile de învăţământ a disciplinei istoria Moldovei", a afirmat preşedintele ţării, Igor Dodon.

Igor Dodon a cerut Comisiei Electorale Centrale să înceapă pregătirile pentru organizarea referendumului. Plebiscitul ar urma să aibă loc în data de 24 septembrie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu