Igor Dodon vrea un muzeu în care să încapă steagul lui Şoigu (VIDEO)

Şeful statului Igor Dodon vrea să deschidă în incinta un muzeu nou, în care să se regăsească drapelul de luptă, adus în dar de ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu, în cadrul vizitei sale din 24 august curent. Dodon a spus că noul muzeu urmează a fi deschis în locul Muzeului Ocupaţiei Sovietice, care acum trebuie închis. 

Declaraţiile au fost făcute în limba rusă, în cadrul unei ceremonii, desfăşurate cu ocazia aniversării a 20-a a Uniunii Ofițerilor din Republica Moldova, organizaţie condusă de către consilierul prezidenţial, Victor Gaiciuc. Evenimentul a avut loc la Centrul de Cultură şi Istorie Militară din Capitală, în data de 19 octombrie.

„Este aici ministrul Apărării. Trebuie să facem un muzeu bun. Cel care a fost deschis înainte, ştiţi că a fost un muzeu al nu știu cărei ocupații. El trebuie închis, dacă nu l-aţi închis încă. L-aţi închis? Deja l-au închis. Și să facem un muzeu de istorie normal, bun, frumos. Eu cred că asemenea lucruri ar trebui să se regăsească acolo, împreună cu drapelul de luptă, pe care ni l-a dăruit Șoigu, care s-a aflat, aici, pe 24 august, în ziua eliberării Moldovei”, a declarat Igor Dodon.

Muzeul Ocupaţiei Sovietice a fost deschis în 2015, în incinta Centrulu ide Cultură şi Istorie Militară din Chişinău, iar prima expoziţie a fost inaugurată  în anul 2016. Fondul muzeului cuprinde peste 20 de mii de piese de muzeu, dintre care fotografii, documente, obiecte din perioada de ocupaţie sovietică. Exponatele au fost colectate de angajaţii Muzeului de la cetăţeni.

 

 

 

loading...

Lasă un comentariu