Igor Dodon spune când ar putea semna decretul de dizolvare a Parlamentului şi va anunţa anticipatele

Embed:

Dacă până la mijlocul lunii iunie nu vor fi constituite organele de conducere ale Legislativului, şeful statului, Igor Dodon, spune că va fi nevoit să semnez decretul de dizolvare a Parlamentului. Subiectul a fost discutat de preşedintele ţării în cadrul unei întrevederi pe care a avut-o cu ambasadorii acreditați în Republica Moldova.  

"Referindu-mă la situația politică din țară, am exprimat regretul pentru blocajul politic atestat pe dimensiunea parlamentară. Dacă până la mijlocul lunii iunie nu vor fi constituite organele de conducere ale Legislativului, voi fi nevoit să semnez decretul de dizolvare a Parlamentului și de numire a datei de organizare a alegerilor parlamentare anticipate", a menţionat Igor Dodon. 

Totodată, preşedintele ţării a precizat că acest scenariu nu este bun pentru Republica Moldova, dat fiind că există riscuri de stopare a proiectelor investiționale în infrastructură, apariția unor riscuri în sistemul bugetar, amînarea creării Guvernului și a desfășurării alegerilor locale.

PUBLIKA.MD menţionează că după alegerile parlamentare din 24 februarie, legislativul este în continuare nefuncţional. Mai mult, deputaţii nu au reuşit să formeze o majoritate parlamentară şi nici să creeze un nou Guvern.

Potrivit Constituţiei, în cazul imposibilităţii formării Guvernului sau al blocării procedurii de adoptare a legilor timp de trei luni, şeful statului, după consultarea fracţiunilor parlamentare, poate să dizolve Parlamentul. 

Citeşte şi: Igor Dodon poate desemna un candidat la funcția de prim-ministru după ce vor fi alese organele de conducere ale Parlamentului

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu