Igor Dodon spune că Moldova nu va deveni membră a Uniunii Europene

Preşedintele ţării, Igor Dodon, este de părere că Republica Moldova nu va adera curând la Uniunea Europeană. Asta pentru că, spune şeful statului, Europa însăși nu este pregătită pentru extindere. Declaraţiile au fost făcute de Dodon în cadrul unui interviu pentru ONT Belarus.

"Trebuie să trăim în relaţii bune cu toţi. Moldova nu trebuie să fie monedă de schimb în luptele geopolitice. Da, noi avem acorduri semnate cu UE, pe care le vedem ca pe o posibilitate de a schimba situația și calitatea vieții în ţara noastră. Eu nu cred că Moldova va deveni membră a UE. Europa însăși nu este pregătită pentru extindere. Unele state chiar părăsesc UE", a menţionat şeful statului.

Totodată, Igor Dodon a declarat că acordurile pe care le avem cu UE sunt o șansă de a utiliza experiența lor, resursele financiare pentru a schimba situația în ţara noastră.

Mai mult, preşedintele ţării spune că Moldova trebuie să-şi întărească relațiile cu Uniunea Eurasiatică: "Trebuie să fortificăm aceste relații, acestea sunt piețele noastre tradiționale, aceștia sunt frații noștri. De aceea, trebuie să întoarcem parteneriatul strategic și pe această direcție.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu