Igor Dodon sparge tăcerea: Cine ar putea fi viitorul prim-ministru

Președintele Igor Dodon admite că ar putea înainta la funcția de prim-ministru un reprezentant al celei mai mari formațiuni parlamentare, care este  Partidul Socialiștilor, fie un candidat din echipa prezidențială. Însă, șeful statului evită să dea nume, menționând că deocamdată este prematur.

"Dacă nu este creată o majoritate parlamentară și Curtea Constituțională spune că președintele are dreptul să înainteze candidatura prim-ministrului fără majoritate parlamentară, atunci eu voi consulta toate fracțiunile și voi lua decizia", a declarat președintele pentru presă.

Întrebat de jurnaliști cât de adevărată este informația că actualul ministru al finanțelor, Ion Chicu, ar putea fi înaintat la funcția de premier, Igor Dodon a declarat că nimeni nu poate înainta un candidat decât președintele, scrie ipn.md.

Instituția prezidențială a înaintat, la începutul săptămânii trecute, o sesizare la Curtea Constituțională pentru a obține interpretarea cu privire la obligaţia șefului statului de a înainta candidatura la funcția de prim-ministru în cazul în care Parlamentul nu are o conducere.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu