Igor Dodon: Socialiștii nu vor ACUM la guvernare

Embed:

Șeful statului, Igor Dodon susține că după evenimentele din ultima perioadă, majoritatea membrilor și susținătorilor PSRM spun "să nu de-a Domnul să ajungă aceștia la guvernare", făcând referire la blocul ACUM.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.
"Majoritatea socialiștilor nu doresc ca ACUM să vină la guvernare, deoarece ei sunt prea naționaliști. La întâlnirile cu cetățenii chiar îi întreb ce fel de guvernare doresc și oamenii spun deschis că după așa comportament a membrilor ACUM, nu doresc o coaliție din care ar face parte acest bloc", a declarat Igor Dodon, şeful statului.

Oficialul a vorbit şi despre o coaliție PSRM - PDM.
 
"Atunci îi întreb despre coaliția cu PD, sau despre anticipate și oamenii nici aceste scenarii nu le agreează, dar oricum trebuie să găsim o soluție, deoarece nu avem prea multe opțiuni, sau dreapta merge la compromis, sau mergem la anticipate. Înțeleg de ce concetățenii noștri nu doresc anticipate, deoarece vor fi cheltuiți banii din bugetul statului", a mai subliniat acesta.

Dodon a mai spus că dacă alegerile anticipate vor avea loc în toamnă, atunci, cel mai probabil, până la Anul Nou nu vom avea un Guvern, ceea ce înseamnă că un Parlament funcțional vom avea la începutul anului viitor.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu