Igor Dodon se justifică, după ce l-a numit pe Gaiciuc consilier prezidenţial: Relaţia de rudenie nu a influienţat

Embed:

Şeful statului, Igor Dodon, susţine că relaţia lui de rudenie cu deputatul socialist Victor Gaiciuc nu a influenţat la numirea acestuia în funcţia de consilier prezidenţial în domeniul apărării și securității naționale, dar şi în cea de secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

Dodon este convins că Victor Gaiciuc, care este tatăl finului său de cununie, a dat dovadă de profesionalism şi are o reputaţie impecabilă.

"Eu cred că este unul dintre cei mai buni profesioniști în domeniu Apărării şi Securității Naționale. Este general de brigadă încă din perioada sovietică şi este o persoană cu o reputaţie destul de impecabilă între toţi care au activat în organele de forţă", a spus  IGOR DODON, preşedintele ţării.

Victor Gaiciuc a fost ambasador al Republicii Moldova în Belgia şi reprezentant al ţării noastre la NATO. Nu este pentru prima dată când şeful statului încearcă să-l promoveze pe Victor Gaiciuc în funcţii importante. Acum doi ani, Dodon l-a propus pe acesta în fotoliul de ministru al Apărării în Guvernul Filip, dar candidatura lui nu a fost acceptată. De asemenea, Igor Dodon l-a decorat, anterior, pe Victor Gaiciuc cu Ordinul Republicii. La alegerile parlamentare din 24 februarie, tatăl finului de cununie al lui Igor Dodon a candidat pe lista PSRM, fiind cu numărul opt pe listă. După ce va renunţa la fotoliul de deputat, locul acestuia ar urma să fie ocupat de actualul secretar general al Parlamentului, socialistul Adrian Albu.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu