Igor Dodon s-a întâlnit cu Vadim Krasnoselskii. Subiectele abordate în cadrul întrevederii

Embed:

Problemele în relațiile dintre Chișinău și Tiraspol vor fi discutate "la pachet", astfel ca poziția ambelor părți să fie luată în calcul. Iar locuitorii de pe cele două maluri ale Nistrului vor simți schimbări pozitive deja peste câteva luni. Declarațiile au fost făcute de președintele țării, Igor Dodon, care s-a întâlnit astăzi, la Bender, cu noul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii.

Este prima vizită a unui șef de stat în regiune din ultimii opt ani. 

"Pe majoritatea subiectelor am găsit limba comună, dar pentru a merge cu soluții concrete am convenit asupta unei abordări, adică se rezolvă nu doar ceea ce solicită o parte, dar în ambele interese", a declarat președintele țării, Igor Dodon. 

Cei doi au discutat despre problemele locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului din mai multe domenii, precum cel al educației, comunicațiilor, dar și cele care se referă la libera circulația a cetățenilor în Zona de Securitate.

Președintele țării și-a exprimat speranța că în acest an relațiile între Chișinău și Tiraspol se vor ameliora.

Vadim Krasnoselskii a fost ales în fruntea administrației regiunii transnistrene la începutul lunii decembrie. A

cesta a acumulat peste 60 la sută  dintre voturi, în timp ce principalul său contracandidat, fostul lider de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, a obţinut doar 28 la sută din sufragii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu