Igor Dodon s-a întâlnit cu reprezentanţii FMI în Moldova

Şeful statului Igor Dodon a avut o întrevedere cu Misiunea FMI, aflată în Republica Moldova pentru a evalua procesul de planificare bugetară pentru anul 2020 și a discuta perspectivele colaborării după finalizarea programului actual.

Potrivit unui comunicat de presă al Preşedinţiei, Dodon şi-a expus unele rezerve față de măsurile fiscale pe care Guvernul Sandu le-a negociat cu FMI pentru a primi banii. "În special, este vorba de modificările legislației fiscale în privința sectorului HORECA, care în opinia noastră pot afecta perspectivele de dezvoltare a unei ramuri strategice pentru Republica Moldova – turismul. Suntem de opinia că măsurile adoptate în acest sens trebuie revăzute fără a afecta relațiile cu FMI, guvernul și echipa urmând să discute acest subiect în continuare", se arată în comunicatTotodată, şeful statului a declarat că este împotriva majorării de impozite și tarife, care sunt preconizate pe viitor. 

PUBLIKA.MD aminteşte că o echipă de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) condusă de Ruben Atoyan îşi încheie vizita de lucru la Chișinău, care a avut loc în perioada 2 – 8 octombrie 2019.

 

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu