Igor Dodon s-a adresat din nou la Curtea Constituţională: Vrea să afle termenul limită pentru dizolvarea Parlamentului (VIDEO)

Embed:

Igor Dodon din nou a mers la Curtea Constituţională. De această dată, şeful statului vrea să afle când poate să dizolve Parlamentul. Declaraţia a fost făcută în această dimineaţă, în cadrul unui briefeng de presă. 

"Astăzi m-am adresat la CC pentru a avea claritate, care e termenul limită. De când încep cele trei luni, din 9 martie, când au fost confirmate rezultatele alegerilor parlamentare de către Curtea Constituțională sau din 21 martie, când a avut loc şedinţa de constituire a Parlamentului. Adresarea la CC a fost depusă astăzi. Cel mai probabil, mai sunt două săptămâni. Dacă în aceste două săptămâni nu găsiți limbă comună, nu creați majoritate parlamentară, atunci eu sunt nevoit să dizolv Parlamentul, iar consecințele să vi le asumați! Aşa că: Время пошло!"

Publika.md aminteşte că ultimele alegeri parlamentare în Republica Moldova au avut loc în data de 24 februarie 2019, iar prima şedinţă a Parlamentului a fost convocată pe 21 martie.