Igor Dodon: Regiunea transnistreană ar putea primi un statut special sub forma unei autonomii foarte puternice

Embed:

Regiunea transnistreană ar putea primi un statut special sub forma unei autonomii foarte puternice. Cel puţiun astfel vede şeful statului, Igor Dodon, soluţionarea diferendului transnistrean.

Declaraţia a fost făcută în cadrul unui interviu pentru un portal german de ştiri.

Totuşi, preşedintele nu a explicat ce presupune statutul de autonomie foarte puternică. A precizat doar că preşedinţia a elaborat deja conceputul unui astfel de document care va fi prezentat partenerilor de coaliţie, adică partidelor PSRM, PPDA şi PAS.

Expertul în dosarul transnistrean, deputatul blocului politic ACUM, Oazu Nantoi a declarat pentru postul nostru de televiziune că încă nu a văzut propunerea preşedintelui. Potrivit lui,  Igor Dodon foloseşte termeni prea generali. 

"Este ca şi o fustă, care poate şi îngustă, şi lungă, şi scurtă, şi cu tăieturi. Aceştia sunt termeni prea generali pentru ac ele să fie discutate. Eu am o atitudine sceptică faţă de această jonglare cu termenii şi nu vreau să comentez nimic atât timp cât în faţa mea nu a apărut un proiect", a declarat Oazu Nantoi deputat ACUM.

Lasă un comentariu