Igor Dodon refuză o întâlnire la care nici nu a fost invitat. Spune că nu va avea o întrevedere cu Petro Poroşenko

Embed:

Președintele Igor Dodon refuză o întâlnire la care nici nu a fost invitat. Șeful statului a declarat la un post de televiziune că nu se va întâlni mâine cu omologul său ucrainean care vine la Chișinău, în condițiile în care acesta candidează la alegerile prezidențiale din Ucraina din această primăvară. Doar că, potrivit Ministerului de Externe, vizita președintelui Petro Poroșenko a fost demult amânată, iar şeful statului vecin nici nu a avut în agendă o întrevedere cu Igor Dodon.

"În ceea ce privește o întrevedere cu Poroșenko, din câte știu, dumnealui candidează la alegerile prezidențiale din Ucraina. De aceea, cred că nu este corect ca președintele Moldovei să se întâlnească cu niciun candidat pentru a nu se implica în treburile interne ale țării vecine", a menţionat Igor Dodon.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe de la Chișinău, președintele ucrainean nu are însă programată o vizită în Moldova. Și ambasada Ucrainei acreditată la Chișinău a confirmat același lucru.

"Mai demult, se pregătea o asemenea vizită, însă ea a fost amânată pentru o perioadă ulterioară. Prin canalele diplomatice, o asemenea întrevedere cu președintele Igor Dodon nu a fost solicitată de către partea ucraineană", a precizat Alexandru Roitman, purtător de cuvânt MAEIE.

De la începutul mandatului său prezidențial, Igor Dodon nu a avut nicio întrevedere cu Petro Poroșenko. Liderul de la Kiev a declarat anterior că va accepta să se vadă cu președintele Moldovei doar după ce acesta va recunoaște că peninsula Crimeea a fost anexată ilegal de către Rusia. Asta după ce președintele Igor Dodon a declarat în timpul campaniei electorale din 2016 că peninsula Crimeea aparține Rusiei.

La scurt timp, liderul de la Chişinău a revenit cu o precizare. El a spus că doar de facto aparține Rusiei şi de jure acest lucru nu este recunoscut de comunitatea internațională.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu