Igor Dodon recunoaște că doi membri ai Curţii Constituţionale au fost numiți pe criterii politice

Şeful statului, Igor Dodon, recunoaşte că doi membri ai Curţii Constituţionale au fost numiți pe criterii politice

"PSRM a delegat politic doar doi oameni în Guvern şi unul la Curtea Constituţională. Eu din start eram împotrivă ca să fie propuşi doi membri CC pe criterii politice. Am propus să fie numiţi cei care au câştigat concursul. Partenerii care au insistat pe formatul politic, au făcut o greşeală foarte mare. Si arată urât", a menţionat Igor Dodon.

Amintim că exponentul PSRM, Vladimir Ţurcan, a fost ales preşedinte al Înaltei Curţi la doar câteva zile după ce Parlamentul a ignorat rezultatele concursului privind funcţia de judecător, la care Ţurcan nici măcar nu a participat. Fostul deputat socialist a ajuns la şefia Curţii cu votul secret al majorităţii magistraţilor. Anterior, liderul PPDA, Andrei Năstase, a recunoscut că i-a dat indicaţii Domnicăi Manole să nu candideze la funcţia de preşedinte, iar Manole le-a respectat. În acelaşi timp, magistratul Liuba Şova, desemnată de Guvern, a dezvăluit că a primit un mesaj în care i s-a sugerat să-l voteze pe fostul socialist Vladimir Ţurcan.

Anterior, deputatul PPDA, Octavian Ţîcu, a declarat că liderii alianţei ACUM - PSRM au avut o înţelegere prin care Vladimir Ţurcan şi Domnica Manole nu trebuiau să ajungă în fruntea Curţii Constituţionale. Potrivit parlamentarului, socialiştii au încălcat înţelegerea convenită. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu