Igor Dodon: PAS şi PPDA trebuie să stea în opoziție, nu la guvernare

Embed:

PAS şi PPDA sunt partide slabe, iar locul lor este în opoziţie, nu la guvernare. Declaraţia a fost făcută de şeful statului, Igor Dodon, în cadul unei emisiuni la NTV Moldova.

"Ei ar trebui să fie, preferabil, în opoziție. Ei nu sunt pregătiți pentru a ajunge la putere și ei știu că nu sunt pregătiți, știu că sunt slabi. Acolo sunt 26 de deputați și 26 de președinți de partid. Disciplina de partid acolo nu există și asta este problema. Ei trebuie să stea în opoziție vreo câțiva ani pentru a striga că ceilalți sunt răi" a declarat preşedintele ţării.

Totodată, Igor Dodon a menţionat că dacă ar exista voință politică problema s-ar putea rezolva timp de o zi.

"Cei din ACUM nu au nici voință, nici posibilitate, ci doar ambiții mari. Toți vor să fie șefi, ei au divergențe pe interior", a punctat şeful statului.

PUBLIKA.MD aminteşte că, ieri, negocierile dintre PSRM şi blocul ACUM au ajuns acolo de unde au pornit, adică nicăieri. Chemaţi să partajeze funcţiile cu PSRM, deputaţii binomului PAS-PPDA au confundat probabil negocierile post-electorale cu un joc politic pueril şi le-au făcut socialiştilor o ofertă greu de acceptat. 

Chiar dacă au mai puţine mandate de deputat decât PSRM, cei din ACUM au insistat să le fie oferit atât fotoliul de premier, cât şi cel de preşedinte al Parlamentului. Evident, socialiştii au refuzat, iar probabilitatea unei coaliţii între cele două entităţi politice este, în acest moment, aproape imposibilă. 

Citeşte şi: PSRM nu este mulţumit de oferta blocului ACUM și va examina propunerea PDM (VIDEO)

Prima rundă de discuţii, care a durat în jur de o oră și jumătate, s-a încheiat fără niciun rezultat. Maia Sandu spunea că va aborda subiectele propuse de socialiști în fracțiunea PAS, inclusiv cedarea funcției de președinte al Parlamentului socialiștilor. Colegul ei de binom, Andrei Năstase, era de altă părere şi spunea că va rămâne ferm pe poziție.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu